cURSUS PIERCEN

Piercen Leer je in de praktijk. Heb je altijd al willen leren piercen, heb je het gevoel, de passie voor het aanbrengen en het versieren van het lichaam, dan is dat mogelijk en willen wij je dat graag leren.
De cursus en /of opleiding wordt gegeven onder deskundige begeleiding van meer dan 20 jaar ervaring. Er wordt een basiscursus gegeven van 2 dagen. Dit is om kennis te maken met de basis van het zetten van piercings. Naast het praktische werk hoort er ook een stukje theorie bij m.b.t. kennis van de sieraden, materiaalkennis, anatomie van de betreffende lichaamsdelen die behandeld worden en uiteraard Hygiëne. 
Tijdens de cursus zijn alle materialen inbegrepen die gebruikt wordt zoals, klemmen, tangen, scharen, naalden en sieraden. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van LCHV (hygienerichtlijnen voor piercen)

 
De basiscursus die bestaat uit 2 dagen met o.a.


Theorie                                                                              
Basiskennis                                                     
Basispiercings


De 1e dag beginnen we met een stukje theorie over productkennis, kennis van het gebruikte materiaal, hygiëne en werkvolgorde: hoe een piercing stap voor stap in de goede volgorde en de juiste handelingen gezet wordt. Je gaat dan ook al piercings zetten. En er is altijd tijd en ruimte voor vragen en deze te beantwoorden want er komt een hoop op je af.
De 2e dag gaan we nogmaals doornemen hoe een piercing te plaatsen van o.a. het hoofd, oor, bijv de tragus en de helix, lip, wenkbrauw, navel. Het plaatsen van de tang, het uitmeten, welk sieraad en welke maat. Hoe hou je de tang vast op de huid en hoe houd je de naald t.o.v de tang vast.
Oefenmodellen:  wij verwachten van jou dat je zelf zorgt voor mensen waar je op mag oefenen.  Minimale leeftijd voor de modellen is 18 jaar. Van onze kant uit zullen we zeker ook ons best doen van het vergaren van oefenmodellen.
Na deze 2 dagen heb je een indruk gekregen hoe je het Piercen ervaren hebt, en weet je wat je er verder ermee
zou willen doen.

5 WEEKSE OPLEIDING PIERCEN

Naast de 2-daagse cursus geven we ook een uitgebreide opleiding van 5 weken. De opleiding is praktijkgericht, zodat je na de opleiding zelfstandig in een piercingshop kan gaan werken of voor jezelf beginnen. Deze opleiding wordt altijd één op één gegeven zodat je alle aandacht krijgt die je nodig hebt.

Met de opleiding van 5 weken heb je een uitgebreid pakket. hier gaan we overal langer mee door en dieper op in met het plaatsen van piercings.

Bij elke piercing die gezet wordt gaan we in op elk aspect van het plaatsen van die piercing. Hoe zet je de klem? Waarom op deze manier? Wat gebeurd er als je het op de niet juiste manier handelt. De eventuele problemen die zich voor kunnen doen en hoe te handelen daarmee om op te lossen.  Wij vinden het belangrijk dat de kunst van het verantwoord zetten en weten waar je mee bezig bent op een professionele en verantwoorde manier wordt overgedragen.

 

Tijdens de cursus zijn alle materialen inbegrepen die gebruikt wordt zoals, klemmen, tangen, scharen, naalden en sieraden. Je krijgt een naslag informatie mee over alle piercings die je gezet hebt, de hygiënerichtlijnen van het LCHV, informatie over goede groothandels die de juiste materialen leveren. Je krijgt een starterspakket zodat je alvast een basis aan materiaal en sieraden hebt om te oefenen.

De cursus wordt gegeven op óf 5 zondagen en/of de maandag, óf 5x een avond in de week of een combi hiervan. Daar naast kan je in de loop van de weken met ons mee werken in de shop en kan je op je modellen meewerken.

 

In de eerste week besteden we vooral aandacht aan de basiskennis die je nodig hebt om te kunnen piercen. Hieronder vallen onder andere:

  • GGD regels

  • Kennis van het gebruikte materiaal

  • Het sterilisatieproces

  • EHBO

  • Anatomie van de te plaatsen plek

Tevens leer je hoe je moet handelen in verschillende situaties. Wat doe je als iemand flauw valt of niet lekker wordt? Hoe stel je iemand gerust of hoe ga je om met een ontstoken piercing? We behandelen situaties die je in de shop geregeld tegen zal komen. En het begin met het plaatsen van de basispiercings.

 

 

In de tweede week komen de basispiercings aan bod.

Oorpiercings, wenkbrauwpiercing, lippiercings, neuspiercing, navelpiercing.

De tong wordt besproken, anatomisch bekeken, hoe zou je deze piercing aanpakken en besproken wordt wat goed en fout is en waarom.

Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van LCHV (hygienerichtlijnen voor piercen)

 

De derde week komen de basis piercings weer aan bod en wordende volgende piercings praktisch besproken en evt. behandeld:

De tong

Dermal anchor,

Surface,

Tepels en evt. intiem

 

De vierde week gaan we door met het zetten van:

De tong

Dermal Anchor

Surface

Tepels en evt. intiem.

 

In de vijfde week nemen we alles nog eens door, incl het meedraaien in de shop. Ook omgang met de klant en jouw modellen, zodat je het gehele proces van klanten aannemen, op hun gemak stellen, uitleggen wat je gaat doen, sieraad kiezen, juiste materialen erbij pakken, het zetten, opruimen, ordenen, schoonmaken van tangen, inpakken en steriliseren beleeft.

 

Tijdens deze 5 weken, kan je 5 dagen meedraaien in de shop en je mag altijd oefenmodellen meenemen.

 

 

Oefenmodellen:  wij verwachten van je dat je zelf zorgt voor mensen waar je op mag oefenen.  Minimale leeftijd voor de modellen is 18 jaar. Van onze kant uit zullen we zeker ook ons best doen van het vergaren van oefenmodellen.

 

 

Tijden:  dit gaat met ons in overleg wat het beste past jouw en onze agenda /schema                                                                      

 

Prijzen

Voor de basiscursus van 2 dagen:

In kleine groep ( 2 pers, Max 3 personen)       € 500,-                                                                             

1 op 1  met persoonlijke begeleiding                 € 600,-

 

5Weekse Cursus Piercen

incl. 5 dagen meedraaien.                               

incl starterspakket.                                             € 2150,-

Overdag van 10:00 - 16:00 incl. lunch

Avonden van 18:30 - 22:00/22:30

Na de cursus zullen we je telefonisch altijd nog een tijdje steunen als back up!

Let op! Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW

©2018 Piercingstudio 4U